Nieuwe wereld

september 9, 2015 3:58 pm Gepubliceerd door

Na het doen van de zwangerschapstest kwam ik in een voor mij compleet nieuwe wereld terecht, waarbij de eerste stap was het vinden van een verloskundige. Waar begin je? Na een rondje Google kwam ik al snel bij de verloskundigenpraktijk Boskoop. Het eerste telefoontje was met Gea, en dat gaf meteen een goed gevoel. Na een paar weken mocht ik langskomen voor de eerste afspraak, en het goede gevoel van het eerste telefoontje werd meteen bevestigd; Gea was recht door zee en ze straalde veel rust en ervaring uit.

Na de eerste afspraak zouden er nog vele volgen, in eerste instantie om de 4 weken en naarmate mijn zwangerschap vorderde volgenden de afspraken elkaar sneller op. Tijdens de verschillende afspraken ontmoette ik ook de andere verloskundigen uit het team van Gea, zo wist ik zeker dat er tijdens de bevalling een bekende verloskundige aanwezig zou zijn. Dit was prettig om te weten. De afspraken waren elke keer toch wel weer spannend, maar ook geweldig leuk als je het hartje van de kleine weer hoorde kloppen. De verloskundigen zorgden altijd voor een prettige sfeer en er was alle ruimte en tijd om vragen te stellen of soms gewoon even een gezellig praatje te maken.

Toen ik me aan het einde van de zwangerschap een keertje zorgen maakte kon ik na een telefoontje meteen bij Gea terecht, waardoor ik een halfuurtje later weer opgelucht naar huis ging, alles was in orde. Dit kordate optreden van Gea kenmerkte ook haar handelen tijdens de rest van de zwangerschap. De kleine liet een tijdje op zich wachten en in de week dat ik overtijd was werden we door Gea goed in de gaten gehouden, ook wist ik dat we dag en nacht konden bellen als het nodig was, erg prettig!

Op zaterdagochtend vroeg ik me toch af of het weeën waren die ik voelde, en jawel het was begonnen. Na een rustige ochtend thuis vertrokken we richting ziekenhuis. Daar werd ik supergoed begeleid door de verloskundige, waardoor het ondanks alle inspanning toch een ontspannen dag was. Om 19.00 werd onze dochter Bregje geboren. Gea zagen we daarna voor de hielprik en de nacontrole, en daarbij nam ze ook uitgebreid de tijd om onze kleine meid te bewonderen.

Mede door de verloskundigen van de praktijk van Gea heb ik een erg relaxte zwangerschap gehad en was de dag van de bevalling een hele mooie en bijzondere dag waar ik met een goed gevoel op terug kijk.

Erna de Jong, Boskoop