1e Controle

Dit is je eerste zwangerschapscontrole. Graag nemen we genoeg tijd voor jou (en je partner) om met elkaar kennis te maken. Een zwangerschap is bijzonder maar bovenal een spannende tijd. De ingevulde vragenlijst is een prettige leidraad tijdens dit gesprek en zal als basis fungeren voor jouw persoonlijke zwangerschapsbegeleidingsplan.

We kijken samen naar jouw menstruatiecyclus om zo een inschatting te maken van de termijn van de zwangerschap. En verder maken wij een afspraak voor de termijnecho. Deze besteden wij niet meer uit, maar met de recentelijke aanschaf van een eigen echografie kunnen we de termijnecho zelf doen.

Niet vergeten!
Wij willen jou vragen om je verzekeringspasje en identiteitsbewijs mee te nemen naar de eerste afspraak. Slik je medicijnen? Neem de bijsluiter of de verpakking mee naar je eerste controle. Zo kunnen wij direct zien of er eventuele bijwerkingen zijn die van invloed kunnen op jou of de baby gedurende de zwangerschap en/of tijdens of de bevalling.

Prenatale screening
Heb je behoefte aan meer informatie over screening, de NIPT of combinatietest dan verwijzen wij jou graag naar de website van het RIVM: www.pns.nl. Heb je nog vragen hierover, dan kun je dit aangeven op het intake-formulier en bespreken met jouw verloskundige.

De bekende Woezel & Pip koffer met diverse folders over zwangerschap, gezondheid, voeding en een leuke attentie krijg je van ons natuurlijk ook mee naar huis.

pdfDownload hier het intakeformulier Verloskundigenpraktijk Boskoop en Hazerswoude-Dorp