Echo’s

Standaard krijg je twee echo’s: de termijnecho en de 20 weken echo. Beide echo’s worden vergoed door je zorgverzekeraar. Alleen op indicatie, oftewel om medische redenen worden er extra echo’s ingepland en deze kunnen dan ook in-huis worden gemaakt.

De termijnecho vindt veelal plaats tussen de 9 en 12 weken van de zwangerschap. De echo wijst dan uit of de zwangerschap intact is en wanneer je bent uitgerekend.

De bekende 20-weken echo wordt aangeboden om de groei en ontwikkeling van de baby te bekijken en om mogelijke afwijkingen op te sporen. Ook is het mogelijk, als de baby in de goede positie ligt, om het geslacht te bepalen. Deze uitgebreide echo is uiteraard vrijblijvend en niet verplicht. Wij raden deze echo wel van harte aan.

Echografie in eigen praktijk
Recentelijk hebben wij onze eigen echografie aangeschaft. Met dit apparaat hoeven wij onze echo’s niet meer uit te besteden, maar doen wij deze nu zelf in-huis op onze praktijk in Boskoop. De termijnecho’s, groei-echo’s, ligging- of placenta lokalisatie-echo’s kunnen nu allemaal op de praktijk worden gemaakt.

De 20 weken echo wordt gedaan door InZwang in Gouda.

Pretecho’s
Wij krijgen regelmatig vragen over zogenaamde pretecho’s, voor onder andere geslachtsbepaling vanaf 15 weken. Dit kan bij Joehoe Daarbinnen! in Moordrecht. Zij verzorgen diverse pretecho’s in 2D en 3D op verschillende momenten van je zwangerschap. Let op! Deze echo’s zijn op eigen kosten en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.