Onderzoeken

Er zijn diverse onderzoeken die in de loop van de negen maanden op terugkerende basis voorbij komen; meten van jouw bloeddruk en de groei van de baby. Ervan uitgaande dat alles goed blijft gaan, komt hier eenmaal een ‘standaard’ bloedonderzoek nog bij. Op medische indicatie van de huisarts of verloskundige, enkel wanneer nodig zullen we verder onderzoek doen zoals een urineonderzoek of een extra bloedonderzoek.

Prenetale screening
Een prenatale screening is een onderzoek tijdens de zwangerschap om te beoordelen of de baby een aangeboren afwijking heeft of een verhoogde kans daarop. Voor prenatale screening bestaan verschillende testen: de combinatie test, de NIPT test en de bekende 20- weken test. Bij de eerste twee testen wordt vroeg in de zwangerschap onderzocht of er een verhoogde kans is dat je kindje downsyndroom heeft. De 20- weken echo is een structureel echoscopisch onderzoek (SEO) waarin de groei en ontwikkeling van de baby wordt bekeken om mogelijke afwijkingen op te sporen.

Meer informatie over de verschillende testen staat in de folders die je van ons krijgt tijdens de eerste controle. Meer informatie over prenatale screening kun je vinden op op www.onderzoekvanjeongeborenkind.nl

Heb je nog vragen, stel ze gerust. Let wel! De prenatale screenings worden niet vergoed door je verzekeraar.